اظهارات مجید قیصری درمورد بازار کتاب ایران و نمایشگاه_مهتاب من

اظهارات مجید قیصری درباره بازار کتاب ایران و نمایشگاه


به گزارش مهتاب من

به گزارش مهتاب من از تنسیم‌، مجید قیصری نویسنده و برگزیده جایزه ادبی جلال آل‌احمد او گفت: امیدوارم در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ناظر اتفاقات خاص و اختصاصی‌ای باشیم. به‌گفتن‌مثال ناظر وجود ناشرانی باشیم که در دوران قبل تمایلی به شرکت در نمایشگاه نداشتند. این آغازی بر اتفاقات خوب برای همه ما است.

این نویسنده  با اشاره به این که برخلاف نظر برخی از کارشناسان، بر این باور است که خوانندگان هم چنان از نثر غنی استقبال می‌کنند، فرمود: نمی‌توان او گفت مردم از  ادبیات کلاسیک فاصله گرفتند؛ چراکه از مبنا در محتوا تغییری رخ نداده و ادبیات کلاسیک هم چنان تجدید چاپ خواهد شد و ناشران نیز همان مجموعه را جستوجو می‌کنند؛ اما هنگامی که ناشران نیز ناظر افت استقبال مردم می باشند، بدیهی‌ست که ناشران نیز در این ژانر اندوخته‌گذاری محدودتری داشته باشد.

قیصری عدم مراعات قانون کپی‌رایت در ایران را یکی از دلایل استقبال  ناشران به انتشار کردن آثار ترجمه‌ای دانسته و او گفت: روشن است که استقبال دنیا از ادبیات کلاسیک بالا است و همین اتفاق کار را برای انتخاب تاثییر خوب آسان‌تر می‌کند، از نظر دیگر ناشران در ایران نیز گلچینی از بهترین‌های این گروه را جمع‌آوری و انتشار می‌کنند با این کار به طول عمر مجموعه خود نیز پشتیبانی تعداد بسیاری کرده‌اند. ناشران ترجیح خواهند داد تا روی آثار کم‌ریسک‌تر و یقین‌تری اندوخته‌گذاری کنند تا خیالشان از برگشت اندوخته در آن آسوده باشند.

مجید قیصری در ادامه با اشاره به نقش نمایشگاه کتاب در تنظیم بین اراعه و تقاضای کتاب گفتن داشت: صدمه به فرهنگ یک ملت آنجا اغاز می‌شود که مطالعات و آثار پژوهشی با وجود فرایند طویل تشکیل و انتشار کردن قابلیت منفعت گیری مادام‌العمر را ندارند و همین نوشته تبدیل استقبال اندک ناشران از انتشار کردن آثار پژوهشی می‌شود.

 قیصری با پافشاری بر این کار که مردم خواهان محتوای خوب می باشند؛ اما از نظر معیشتی امکان استقبال زیاد تر فراهم نیست در ادامه گفت: نمی‌توان از افت قوت خرید مردم، گرانی کاغذ و مشکلات معیشتی عموم مردم چشم پوشید؛ چرا که این اتفاق به شکل ملموسی اثرگذار بوده است. گرانی کاغذ، مشکلات معیشتی و اتفاقاتی ازاین‌دست در افت قوت خرید خوانندگان و به‌تعویق‌افتادن اتفاقات امیدبخش مؤثر است که امیدوارم در این دوره کمتر ناظر آن باشیم.

او همین طور گفت: برای تعداد بسیاری از خوانندگان امکان تهیه آثار فاخر چندجلدی دیگر ممکن نیست. چندجلدی‌هایی که اکنون قیمت‌های میلیونی دارند، بدون درنظرگرفتن شرایط معیشتی عموم مردم در دست انتشار کردن است و شرایط را برای دانشجویان و گروه‌های اجتماعی مقصد برای مطالعه آنها دشوارتر می‌کند. بعضی اوقات دانشجویان برای تهیه منبع های مدنظرشان از فراهم نیازهای بدیهی خود عبور می‌کنند تا بتوانند بخشی از فهرست مورد نیاز مطالعه و پژوهش خود را داشته باشند. یقیناً که اگر شرایط مالی امکان اتفاقات بهتری را بدهد ناشران هم از تجدید چاپ زیاد تر استقبال می‌کنند. هرچه هزینه‌های جانبی روال انتشار کردن و توزیع تاثییر بالاتر می‌رود، خروجی نهایی فهمید فرهنگ است.

نویسنده کتاب «سنگ اقبال» با گفتن این که معتقد است مردم هم چنان قادرند تا محتوای خوب و باکیفیت را بشناسند و به روشهای گوناگون آن را بین یکدیگر تبلیغ کنند، او گفت: هرچقدر او گفت و گو و نقد عمومی نسبت به آن افزایش اشکار کند، آشکار است که استقبال و اقبال عمومی را تا حد بالایی از آن خود می‌کند و این یکی از کارکردهای نمایشگاه کتاب است.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای مطلب/

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی