به نقل از مهتاب من
رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، در همایش “اینترنت، آینده ایران” با صراحتی کمسابقه، به چالشها و ابهامات حاضر در مدیریت اینترنت سرزمین پرداخت. او اظهار داشت که اخباری ناامیدکننده درمورد حالت واتساپ شنیده است که بر پایه آنها، رئیسجمهور و هیئت دولت بعد از جنگ تازه، دستور از بین بردن محدودیتها را صادر کردهاند، اما رئیس مرکز ملی فضای مجازی این عمل را عملیاتی نکرده است. این نوشته به سوالهای جدی درمورد مرجع تصمیمگیری نهایی در حوزه اینترنت و عدم هماهنگی بین نهادهای گوناگون دامن میزند که به طور مستقیم بر زندگی دیجیتال مردم و کسبوکارهای آنلاین تأثیر میگذارد.
به نقل از تکنا، الفتنسب با ابراز سردرگمی، فرمود که برای فعالان حوزه اینترنت در ایران اشکار نیست که کدام نهاد یا مرجع، موضوعات مربوط به اینترنت و حواشی آن را مدیریت میکند. او با مطرح این سوال کلیدی که “کت اینترنت در سرزمین تن کیست؟” به عدم شفافیت و پاسخگویی در این عرصه اشاره کرد. رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی این چنین به ازمایش ها خود در روبه رو با مطرح صیانت اشاره کرد و او گفت که حتی تا دفتر رهبری نیز پیگیریهایی انجام داده است. عکس العملها در این سطح نیز دلنشین می بود، چرا که به حرف های او، مقامات اظهار میکردند که با این مطرح موافق نیستند، اما در عمل ناظر اتفاقات فرد دیگر بودند. او افزود که حتی برخی نهادهای امنیتی نیز در تعداد بسیاری از موارد سخنان فعالان را تایید میکردند، اما در نهایت، رویکرد متغیری اتخاذ میشد.
اقتصاد دیجیتال: نیاز حیاتی و دیواری مختصر در مشکلاتها
الفتنسب اصرار کرد که بستر اقتصاد دیجیتال کاملاً آشکار و اشکار است و اینترنت به گفتن یک نیاز اساسی برای سرزمین محسوب میشود. او اینترنت را به یک جاده تشبیه کرد و او گفت: هر چه مقدار این جاده آسفالت بهتری داشته باشد، رانندگی در آن آسانتر خواهد می بود. این قیاس، اهمیت زیرساخت قوی و بدون مانع را برای رشد و گسترش کسبوکارهای دیجیتال و تسهیل زندگی روزمره شهروندان برجسته میسازد. به حرف های رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، حوزه اقتصاد دیجیتال همیشه در زمان مشکلاتها، به گفتن دیوار کوتاهی عمل کرده و اولین بخشی است که مستقیماً تحت تأثیر قرار میگیرد و صدمه میبیند.
الفتنسب با اشاره به نقش کسبوکارهای دیجیتال در مشکلاتها، افزود که در زمان جنگ، تعداد بسیاری از اصناف ناچار به تعطیلی شدند، اما همکاران آنها در حوزه دیجیتال هم چنان فعال بودند و برای شهروندان امنیت خاطر تشکیل کردند. او گله های کرد که نبرد مهم فعالان اقتصاد دیجیتال، پیش از جنگ تازه با اسرائیل، با دستگاههای اجرایی و دولتی داخلی بوده است. وی هشدار داد که نباید فضا را به سمتی برد که فعال اقتصاد دیجیتال فکر کند موضوعات بیمه و مالیاتش در حاشیه قرار گرفته و فراموش شده است، در حالی که او دچار این مسائل حیاتی است و باید در این شرایط نیز به او دقت شود.
صدمههای اقتصادی و ابهامات در تصمیمگیریهای تازه
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی به صدمههای جدی که کسبوکارها در دوران تازه متحمل شدهاند اشاره کرد و او گفت که تعداد بسیاری از آنها حتی به فروش ۵۰ درصد قبل از دوران جنگ نیز نرسیدهاند. او با این حالت، از حاکمیت انتظار دارد که در کنار فعالان این حوزه باشد و از آنها حمایتکند تا بتوانند از این بحران عبور کنند و به ارامش برسند. این حالت نشاندهنده شکنندگی کسبوکارهای آنلاین در روبه رو با سیاستگذاریهای ناپایدار و بدون هماهنگی است.
الفتنسب این چنین درمورد محدودیتهای اعمالشده برای پلتفرمهای آنلاین طلا نیز اظهار نظر کرد و با انتقاد شدید از این تصمیمات، سوال کرد که “موضوعاتی همانند طلا کجای بازی است؟” او فرد یا نهادی را که در این زمان عمل به تشکیل این چنین محدودیتهایی کرده، به “خیانت” و “نفوذ” متهم کرد. رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی با پافشاری بر این که باید دید چرا در این مقطع وقتی به جای حل مشکل، این چنین محدودیتی تشکیل شده است، بر این باور است که این چنین اقداماتی نه تنها به حل مسائل پشتیبانی نمیکند، بلکه مشکلات جدیدی را نیز به وجود میآورد و به اقتصاد دیجیتال سرزمین لطمه میزند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها