مهتاب من گزارش میدهد؛
برخلاف روال هفته قبل، خواستهای فروش روی تابلوی معامله های نمادهای گوناگون، خریدار جدی نداشت. این نوشته در کنار رکود ادامهدار بازار سهام علتشده است کارشناسان انتظار تکرار جریان متعادل و منفی روز آغازین هفته را داشته باشند.
به نقل از مهتاب من، در آخر معامله های روز ابتدایی هفته، دماسنج مهم تالار شیشهای با کم شدن ۰.۱۲ درصدی (معادل دو هزار و ۳۳۷ واحد از ارتفاع این شاخص)، در سطح دو میلیون و ۱۹ هزار و ۹۹۴ واحدی قرار گرفت.
افت ارتفاع نماگر مهم تالار شیشهای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهگفتن نشاندهنده روال عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هموزن با کم شدن ۰.۰۷ درصدی (معادل ۴۹۴ واحد)، در ارتفاع ۷۰۵ هزار واحدی باقی ماند.
شاخص کل فرابورس که منعکسکننده سطح عمومی قیمت سهام شرکتهای حاضر در فرابورس است نیز با کم شدن ۰.۰۴ درصدی معادل ۹ واحد از ارتفاع این شاخص، موفق شد در افق ۲۵ هزار و ۱۰۳ واحدی دیده بشود.
بورس تهران در آیینه آمار و رقم های
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، قیمت معامله های خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) در روز شنبه را، چهار هزار و ۹۹ میلیارد تومان نشان میداد.
کارشناسان اعتقاد دارند تا وقتی که شاخص برسی بورس تهران نتواند در محدودههای بالاتر از هشت همت تثبیت بشود، از منظر تابلوخوانی تاییدیه رشد بلندمدتی بازار صادر نشده است. اکنون با قرارگیری قیمت معامله های در کانال چهار هزار میلیاردی، به نظر میرسد بازار تا این مدت تا رسیدن به تاییدیههای صعود پایدار فاصله دارد.
گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معامله های روز شنبه را هم ۶.۷ میلیارد برگه سهم مشخص می کند. کارشناسان اعتقاد دارند هر چه حجم معامله های در محدودههای جاری شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشمانداز روشنتری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم میبشود. چرا که ورود سهامداران تازهنفس، راه صعود را هموارتر میکند.
این چنین بازدید آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از ورود اندوخته حقیقیها به بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج اندوخته در آخر بورس روز شنبه، خبر از ورود ۴۳ میلیارد تومانی پول به سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی میدهد.
پیش بینی بورس یکشنبه
بازار اندوخته در واپسین روزهای آبانماه، هفتهای رکودی را پشت سر گذاشت و اهالی بازار اندوخته ناظر پایین بودن قیمت معامله های بودند. با اهمیت ترین عامل این رکود، سیاستهای انقباضی شدید از سوی بانک مرکزی بوده است. مکانیسم این سیاستها به این صورت است که بانک مرکزی با افت اراعه پول، جهت کبود نقدینگی در بازارهای دارایی میبشود.
از نظر دیگر، در این شرایط نرخهای منفعت بدون ریسک افزایش اشکار میکند. در واقع تلاش بانک مرکزی برای تثبیت نرخ ارز، تاثییر خود را بر بازار سهام نیز گذاشته است. حال با دقت به این که نرخ دلار، محرک مهم کلاسهای دارایی گوناگون از جمله بازار مسکن، ماشین و بورس محسوب میبشود و با سیاستهای تثبیتی بانک مرکزی در مختصرزمان انتظار رشد دلار نمیرود، به نظر میرسد رکود سایهافکنده بر بازارها ادامهدار باشد.
در راستای پیش بینی بورس یکشنبه نیز کارشناسان اعتقاد دارند بازار جریان متعادل و منفی از دادوستدها را توانایی کند.
گزارشهای زیاد تر را در صفحه بازار اندوخته بخوانید.
منبع