اجتماعی به منظور «مراعات نزدیک به شرعی»، ۱۲ مدل «لباس جراحی اسلامی بیماران» در اتاق عمل طراحی خواهد کرد. به حرف های این مقام حکومتی با طراحی این لباس دغدغه مراعات نشدن نزدیک به شرعی بیمار و کادر درمان زمان عمل حراجی رفع میبشود. او درمورد این که چه افرادی و چرا این چنین دغدغهای دارند، توضیحی نداده است.
تا بحال نه وزارت بهداشت و نه هیچ یک از انجمن های پزشکی به این اظهارات واکنشی نشان نداده اند اما با اندک
آگاهی در رابطه لباس بیماران می توان او گفت لباسهای اختصاصی اتاق عمل از نظر شکل، جنس و رنگ از استانداردی همگانی و جهانی پیروی میکنند به همین علت نیز این لباسها در همه ی کشورها در عین سادگی از هیچ یک از شکل های مد پیروی نکرده و دچار تغییری نشده است.
علاوه بر این شاخصه این لباس نه باید دست و پاگیر باشد که بیمار را آزار دهد و نه دست و پای پزشک و پرستار را بگیرد.
لباس اتاق عمل که «گان» نیز نامیده میبشود، عمدتا سبز یا آبی است و برای این که از نفوذ آلودگی به آن جلوگیری بشود، زیاد تر اوقات فاقد درز و دوخت است و دو طرف آن با پرس به هم وصل میبشود. این لباسها بهطوری طراحی خواهد شد که زمان جراحی دستوپاگیر
نباشند و در شدت عمل پزشکان در اوقات الزامی اختلال تشکیل نکنند.
اما این که سازمان تامین اجتماعی که به نقلی با همه مشکلات خود در اغاز ورشکستگی قرار دارد و زیاد با لیاقت است که فعلا به ماموریت های ارزنده و مهم خود بپردازد چطور داخل این چنین وادی پرهزینه ای برای طراحی لباس آن هم ۱۲ مدل! برای بیماران مورد جراحی شده است مسوولان این سازمان خود باید جواب گویند.
مسوولان وزارت بهداشت و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس
تا بحال در عکس العمل به این سخنان گهربار مهر سکوت بر لب زده اند اما تحمیل این چنین هزینه ای در شرایط جاری افتارز و مشکلات دارویی، تهدید خطر مهاجرت فراگیر متخصصان و پرستاران و خالی شدن بیمارستانها به طور قاطق باید جهت بشود که دیوارهای نظام سلامت برای محافظت و تشکیل امنیت برای متخصصان این عرصه و به اختصاصی بیماران در برابر هرگونه افاضات و عمل های غیرکارشناسی عایقبندی مجدد و نفوذناپذیر بشود.
منبع