به نقل از مهتاب من از تنسیم، عباس محمدیان مدیرکل دفتر تبلیغات و خبررسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای نشست خبری اولین همایش جشنواره «قند پارسی» اظهار داشت: زبان فارسی، زبان مادری و ملی سرزمین کهن و پرتمدن ایران اسلامی است، تمدنی که نزدیک به دو قرن است بر مبنای هویت ملی سرزمین بوده و در ادوار قبل و دوران نهچندان دور دستخوش تحول و تغیرات شده است.
محمدیان با ابراز نگرانی از آینده زبان فارسی افزود: امروز بر این باوریم که باید نسبت به آینده زبان فارسی ابراز نگرانی کنیم و مظلومیت زبان فارسی باید تبدیل به تیتر رسانههای جهان اسلام و سرزمین بشود، چراکه در دو دهه تازه پژوهشها حاکی از آن است که زبان فارسی در این جغرافیای کهن دستخوش تغییرات شده است.
وی این چنین درمورد علت برگزاری این چنین جشنوارهای پافشاری کرد: در همه قسمتها اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی از دوران قبل تا کنون بر این باورند که زبان فارسی نمیتواند زبان معیار باشد و ما با این جشنواره میخواهیم به دهکده جهانی و دنیا متصل شویم چراکه ادله محکمی به فرهنگمان تزریق شده است که باید از زبان فارسی دوری کنیم.
مدیرکل دفتر تبلیغات و خبررسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: با پافشاری رهبر معظم انقلاب بر پاسداشت زبان فارسی، وزارت ارشاد حس دغدغه کرده تا در این حوزه بهطور جدی این عقبافتادگی را جبران کند. طبیعتاً برای فرهنگسازی مجدد این زبان نیاز به همه سلایق در سرزمین هستیم که در تاریخ ثبت کنیم زبان فارسی میتواند معیار باشد و باید کوششهای خود را زیاد تر کنیم تا فرایندی که در قبل جهت به وجود آمدن افتشده است، جبران بشود.
محمدیان او گفت: اولین همایش تخصصی ملی قند پارسی در اردیبهشت امسال فضا را آماده کرده و با برگزاری مراسم نشان این جشنواره تلاش کرده است دغدغه مدیران را تحول دهد و به یک الگوی واحد برسد. دبیرخانه این اتفاقات بهطور جدی فعالیت دارد تا در افق کشورهای جهان اسلام با مروجان زبان فارسی برای پاسداشت آن قدم بردارد.
وی خبرداد: همایش جشنواره «قند پارسی» دوم بهمن ماه در تالار رودکی با وجود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میبشود مقصد از این همایش صیانت از زبان و ادبیات فارسی، ارتقا و نقش آن در عرصه رسانهها است، امروز دو بازوی مهم این رویدادها رسانه و تبلیغات است.
محمدیان این چنین تصریح کرد: شناسایی پدیدآورندگان آثار مورد قیمت با الگوی ایرانی اسلامی، تشکیل مشوقهای سالم و سازنده بین پژوهشگران برای ترقی کیفیت و تحکیم فرهنگ، تشکر از فعالان و نوآوران حوزه زبان و ادبیات فارسی، معارفه الگوی مناسب برای ابزارآفرینی نوشتار زبان فارسی بر پایه فرهنگ ایرانی اسلامی از جمله اهداف این جشنواره است.
مدیرکل دفتر تبلیغات و خبررسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شعار این همایش شکوه، هویت ملی، تبلیغات اصیل است. در این اتفاقات تلاش کردیم دغدغههای فراموششده را احیا کنیم و برای عرصه تبلیغات و رسانههای نوین از همه ظرفیتها منفعت گیری کنیم و بهگفتن مروجان زبان و ادبیات فارسی را در صدر اخبار جستوجو کنیم.
محمدیان با اشاره به این که یکی از ماموریت های رسانهها دقت به برجستهسازی نمادهای وحدتقسمت بهگفتن کار اختصاصی است او گفت: در حوزه رسانههای برخط و یا چاپی، سردرب اصناف و غیره باید برجستهسازی نمادهای وحدتقسمت جستوجو بشود چراکه باید در عرصه پاسداشت زبان فارسی دیدهبان آن باشیم.
وی این چنین او گفت: ما بر این باوریم که ۳۲ سرباز ما یعنی حروف الفبا برای دفاع از هویت ایرانی منفعت گیری میبشود و ما باید خودمان الفبایمان را بنویسیم و با تمدن کهنی که داریم در روال اجرای آن الفبای خود را از الفبای کهن استخراج کنیم.
محمدیان او گفت: عناوین این جشنواره شامل سه قسمت از جمله تبلیغات، اجتماعی و تجاری و فرهنگی با رویکرد نوآورانه جستوجو میبشود و در زمان حاضر دو هزار و ۱۲۲ تاثییر به دبیرخانه این اتفاقات ارسال شده است.
مدیرکل دفتر تبلیغات و خبررسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: آثار این جشنواره مرتبط با فرهنگ فارسی زیبایی و خلاقیت آثار چاپی و مطرحهای محیطی انتخاب شدند و تلاش کردیم در این فرایند پاسداشت زبان فارسی را جستوجو کنیم.
وی او گفت: در قبل کوتاهیهایی در حوزه پاسداشت زبان فارسی شکل گرفته است برای مثال در المانهای شهری اما تا آخر سال همه المانهای خلاف زبان فارسی جمع میبشود و در مطرح دیدهبان ملی زبان فارسی در همه استانها جستوجو میبشود.
محمدیان رونمایی از تمبر قند فارسی و دائمی شدن دبیرخانه را از برنامههای همایش گفت و او گفت: در راستای حمایتاز زبان فارسی و پاسداشت آن این چنین مطرح «دیدهبان زبان فارسی» (مطرح ملی نظارت بر محتوای تبلیغات واحدهای صنفی، مراکز و اماکن تجاری، شرکتها و مؤسسات تولیدی و خدماتی با پافشاری بر مراعات قانون ممنوعیت بهکارگیری اسامی، عناوین و واژگان بیگانه» ابلاغ شده است که از اول بهمن ماه اجرایی میبشود.
او در آخر با اشاره به آثار ارسالشده گفت: تا کنون ۲۱۲۴ تاثییر به دبیرخانه ارسال شده است که ۱۸۳ تاثییر از سوی کانونهای برخط، ۱۱۹ تاثییر از سوی حقیقیها، ۳۲ تاثییر از سوی شرکتهای حقوقی بوده است.
انتهای مطلب/+
منبع