اتفاق ابر دزدی را نمی‌توان کتمان کرد

پدیده ابر دزدی را نمی‌توان کتمان کرد


رئیس موسسه تحقیقات آب:






رئیس موسسه تحقیقات آب او گفت: اگر ما بخواهیم اتفاق ابردزدی را کتمان کنیم سخن درستی نیست، این که همه کشورها با دقت به افتمنابع آبی در این حوزه ورود کرده و تلاش می‌کنند از این ظرفیت برای حل مشکل آبی منفعت گیری کنند نیز قابل کتمان نیست.



به نقل از مهتاب من، محمدرضا کاویانپور در برسی صحت و سقم نوشته اتفاق ابردزدی که در ماه‌های تازه نقل شده؛ اظهار داشت: اگر ما بخواهیم اتفاق ابردزدی را کتمان کنیم سخن درستی نیست، این که همه کشورها با دقت به افتمنابع آبی در این حوزه ورود کرده و تلاش می‌کنند از این ظرفیت برای حل مشکل آبی منفعت گیری کنند نیز قابل کتمان نیست. این چنین این که این ماجرا می‌تواند تبدیل به جنگ بشود را نیز فردی نمی‌تواند کتمان کند، چون ما تحت تحریم هستیم و دیگران هر آنچه از دستشان برآید بر علیه سرزمین ما انجام خواهند داد، به این علت ما باید آگاه و هوشمند باشیم و در این رابطه تامل کنیم.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

او گفت: امکان پذیر این عمل (اتفاق ابردزدی) در مقیاس آزمایشگاهی جواب داده باشد اما در مقیاس واقعی نیاز به تحقیق دارد. ولی نه فردی می‌تواند این نوشته را تکذیب و نه فردی می‌تواند تائید کند، این قضیه باید مدام در ذهنمان باشد. اما در عین حال حتما فعالیت‌های خودمان را بر پایه گسترش بارورسازی ابرها و منفعت گیری از هر ظرفیتی برای تامین نیاز آبی سرزمین انجام خواهیم داد.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در ادامه او گفت: ساده‌ترین شکل هدایت ابرها به سمت منطقه خاصی بارورسازی است. ما یک بحثی به نام  geoengineering داریم و او گفت و گو دیگر ساده‌ترین شکل بارورسازی ابرها است، یعنی تلاش کنیم سامانه‌ای را که از سرزمین عبور می‌کند؛ بارور کنیم، از کلیه تکنیک‌های حاضر منفعت گیری کنیم که تبدیل بارش ابر بشود. اما این که یک سامانه از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل بشود بحثی است که باید روی آن تامل کرد، به باور بنده کشورها روی این فناوری کار می‌کنند و جاپای گفتار و نوشتارهای کشورها مشخص می کند که در این حوزه فعالند.

وی اصرار کرد: او گفت و گو باروری ابرها و منفعت گیری حداکثری از ابرها و سامانه‌ای که از کشورها عبور می‌کند، بحثی است که نیاز به توانایی دارد و تاثییر آن در کشورها و جغرافیای گوناگون متفاوت است، حتی نوع سامانه هم می‌تواند روی نتایج آن تاثییر بگذارد، هنر ما در شیوه بارورسازی، نوع مواد، زمان بارورسازی و ترازی است که منفعت گیری می‌کنیم.

کاویانپور درمورد تاثییر بارندگی به روش بارورسازی ابرها او گفت: اعداد مختلفی در این عرصه اراعه شده اما اگر همه چیز مرتب باشد مطابق توانایی موسسه تحقیقات آب به طور متوسط نزدیک به ۵ تا ۱۵ درصد تبدیل بارش می‌بشود اما به این معنی نیست که زیاد تر از ۱۵ درصد نتوان از این طریق بارش داشت. بستگی به شرایط بسیاری دارد برای مثال امکان پذیر شدت باد زیاد بالا باشد که در این شرایط طبق معمول پرنده نمی‌تواند پرواز کند. به این علت اثربخشی بارورسازی ابرها تابع شرایط گوناگون است اما در هر حال وزارت نیرو با حساسیت روی این نوشته کار می‌کند.

وی یادآور شد: پرنده، نوع مواد، دانش، زمان، ارتفاع و موقعیت در نتیجه‌قسمت بودن بارورسازی حائز اهمیت است، به طور کلی سرزمین ما شرایط خوبی در این حوزه دارد.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو درمورد گمان بارورسازی کشورهای همسایه و تاثییر منفی آن بر روال بارندگی در ایران او گفت: ما روال بارش کشورهای منطقه را بازدید می‌کنیم نتیجه این که تغییرات بارش در همه کشورها منفی است.





منبع :


ایلنا








منبع