تلفنهای قاچاق چطور خدمات اپراتوری دریافت می‌کنند؟

گوشی‌های قاچاق چگونه خدمات اپراتوری دریافت می‌کنند؟


به نقل از مهتاب من،   بنا بر اظهارات مسؤولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مطرح رجیستری یکی از موفق‌ترین عمل های در حوزه مبارزه با قاچاق کالا بوده؛ به‌طوری‌که حرف های می‌بشود پیش از اجرای این مطرح، کمتر از ۱۰ درصد نیاز سرزمین از طریق واردات رسمی و مابقی از طریق قاچاق فراهم می‌شد، اما اکنون این روال معکوس شده و حتی در مقاطعی مقدار قاچاق تلفن‌همراه به صفر رسیده است.

بازدید آمار و رقم های گمرک جمهوری اسلامی مشخص می کند از زمان اجرایی شدن مطرح رجیستری، بیشتر از ۸۰ میلیون دستگاه تلفن همراه به قیمت نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار به طور رسمی (تجاری و مسافری) داخل سرزمین شده که در صورت عدم اجرای این مطرح از طریق قاچاق داخل سرزمین می‌شد. ضمانت گارانتی و مطمعن از اصالت محصول از جمله مزایای اجرای مطرح رجیستری برای مصرف‌کنندگان بوده است.

یقیناً در ماه‌های تازه، اخباری حوالی دور خوردن مطرح رجیستری شنیده شده است؛ به نظر می‌رسد تصمیم ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ و عدم رجیستری این دستگاه‌ها جهت شده که دور زدن مطرح رجیستری تبدیل به امر رایجی بشود. به همین علت برخی از تلفن‌های همراه که به طور قاچاق داخل سرزمین شده‌اند، با منفعت گیری از ترفندهای گوناگون از خدمات اپراتوری منفعت گیری کرده و سرویس دریافت می‌کنند!

هر چند برخی افراد از مبنا با ممنوعیت واردات تلفنهای آیفون ناموافق می باشند اما به نظر می‌رسد ارزبری بالای تلفنهای لوکس و گران قیمت آیفون، علت مهم ممنوعیت واردات این تلفنها باشد؛ یقیناً بازدید‌های انجام شده نیز این قضیه را قبول می‌کند؛ چون مطابق آمار فقط ۵ درصد از مردم توانایی خرید تلفنهای لوکس دارند و ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به سرزمین تبدیل صرفه‌جویی بیشتر از ۵۰۰ میلیون‌دلاری در مصرف منبع های ارزی شده است.

از نگاه برخی از کارشناسان اقتصادی، در دوران تحریم و افتمنابع ارزی برتری‌بندی تخصیص منبع های الزام بیشتری دارد؛ به عبارتی واردات کالاهای اساسی از جمله مواد غذایی، دارو و مواد اولیه تشکیل باید نسبت به یک کالای لوکس از ارجحیت بالاتری برخوردار باشد.

از همین رو، از سال قبل واردات رسمی و ثبت خواست سری تازه تلفنهای آیفون (۱۴) مقدور نبوده است و همه آنچه امروز در بازار خرید و فروش می‌بشود به طور قاچاق داخل سرزمین شده است.

چرا رجیستری دور می‌خورد؟ / وزیر ارتباطات: سامانه به طور مداوم در حال بروزرسانی است

به‌این‌ترتیب به نظر می‌رسد که به علت وجود مشکلاتی از قبیل به‌روز نبودن سیستم‌ها یا کوتاهی برخی دستگاه‌های مسئول، سامانه رجیستری توسط برخی از افراد دور زده می‌بشود و این قضیه به مرور زمان نه تنها تصمیم ممنوعیت واردات تلفنهای آیفون را خنثی می‌کند بلکه رفته رفته مجدداً بازار موبایل را به قاچاقچیان تحویل می‌دهد!

در همین جهت، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جواب به این سوال که چرا برخی از دستگاه‌های قاچاق همانند آیفون ۱۴ هم چنان خدمات اپراتوری دریافت می‌کنند، او گفت: سامانه رجیستری به طور مداوم در حال به‌روزرسانی شدن بوده و آنتن‌دهی به برخی از دستگاه‌های آیفون ۱۴ که به طور غیرقانونی داخل سرزمین می‌بشود، نسبت به قبل روال کاهشی داشته است.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در مهتاب من بخوانید.

زارع‌پور دررابطه‌با علت آنتن‌دهی به برخی از تلفنهای آیفون ۱۴ و ۱۵ گفت: برخی افراد در منفعت گیری از تلفن همراه خود از سیم‌کارت جانشین یا تجهیزات سیم کارت خور فرد دیگر منفعت گیری می‌کنند و این قضیه در حال پیگیری است؛ به عبارتی نمی‌توان او گفت سامانه رجیستری دور زده شده است.

آیا آیفون مجدد رجیستر می‌بشود؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با گفتن این که تصمیم‌گیری در خصوص ممنوعیت یا لغو ممنوعیت رجیستری آیفون‌ها بر مسئولیت وزارت صمت است، او گفت: به‌طورکلی تصمیم‌گیری دررابطه‌با واردات یا عدم واردات تلفن همراه و رجیستر شدن یا نشدن آن توسط وزارت صمت انجام می‌بشود و این قضیه باید از وزیر صنعت، معدن و تجارت پیگیری بشود.





منبع :


مهر







منبع